IMG_0893.JPG

Inmiddels heb ik al vele nieuwjaarslijstjes van anderen voorbij zien komen (we zijn dan ook al halverwege de derde week van het nieuwe jaar). En ook ik heb dit jaar weer een aantal doelen opgesteld.

Voordat ik daar verder op in ga, wil ik eerst terugblikken op de doelen die ik vorig jaar opgeschreven heb:

 • Mijn streefgewicht bereiken. Gedurende het jaar 2016 kwam de focus vooral te liggen op fit en gezond zijn in plaats van op afvallen. Ik heb dan ook mijn eigen doel bijgesteld. De weegschaal laat niet zien hoe gelukkig ik ben. Ja, ik probeer nog steeds vooral gezond te eten. En ja, ik sport nog steeds voldoende. Maar het is niet meer obsessief en ik voel aan mijn kleding of ik de teugels iets te veel heb laten vieren en weer even normaal moet eten.
 • Alleen reizen. Iets wat er niet van gekomen is omdat ik een relatie kreeg en veel liever met hem samen op vakantie wilde gaan. Ik schreef reisverslagen over de rondreis door Sicilië en de stedentrip naar Kopenhagen.
 • Meedoen aan een hardloopwedstrijd. Door de vele blessures heb ik geen echte hardloopwedstrijd gelopen. Wel deed ik mee aan de Caveman Run, een obstakel run. Dat telt ook, toch? ;-)
 • Minimaal 15 boeken lezen. Dit doel is bijna gelukt. Ik las in totaal 14 boeken. Het 15e boek las ik op 1 januari uit. Dus wat mij betreft is dit doel ook behaald.
 • 3 reizen maken. Sicilië, Kopenhagen en…een weekendje Delft :p

En dan nu verder met 2017:

 1. 17 boeken lezen – Dit doel is heel concreet en gezien de aantallen van vorig jaar ook zeker haalbaar.
 2. Een verre reis maken – Dit staat al op de planning! Je zult hier later in het jaar meer over horen…
 3. Vaker nieuwe recepten uitproberen – Ik heb eindelijk weer meer tijd en dus ook meer tijd om in de keuken te staan. Koken doe ik met plezier en ik wil in dit nieuwe jaar wat meer recepten uitproberen. Als er lekkere recepten tussen zitten deel ik die natuurlijk ook op mijn blog ;-)
 4. Voor het eerst op wintersportvakantie gaan – Het doel dat ik al snel ga behalen want deze maand nog sta ik voor het eerst op de latten! Wish me luck!
 5. Meer tijd buiten doorbrengen – Vooral in de winter ben ik voordat het licht wordt al op mijn werk en als het al donker is pas weer thuis. Na alle klusjes thuis bedenk ik me ineens dat ik niet buiten geweest ben. Dus dit is echt een goed doel voor het nieuwe jaar. In de pauze op mijn werk, na het werk en in de weekenden lekker naar buiten gaan.
 6. Vaker met de katten spelen – Lana en Indy zijn regelmatig buiten en ze hebben elkaar maar ik zou toch graag wat vaker met ze spelen.
 7. Mijn eigen boek schrijven – Ik speel al jaren met de gedachte een biografisch boek te schrijven. Door school of werk vond ik er de tijd niet voor. Zal dit doel eindelijk behaald worden dit jaar?
 8. Een grote schoonmaak en opruiming houden – Dit moet echt gebeuren en bij voorkeur in het voorjaar.
 9. Een nieuwe camera kopen – Ik heb een camera maar die is inmiddels 10 jaar oud. De foto’s voor mijn blog maak ik nu met mijn Iphone 5c maar ik vind ze niet altijd even mooi. Tijd voor een nieuwe investering dus!
 10. De leeftijd van 30 jaar bereiken – Niet echt een doel maar wel een mooie afsluiter aan het eind van dit jaar. Ik word namelijk in december 30! Een echte mijlpaal wat mij betreft.

Wat zijn jouw doelen in dit nieuwe jaar?

Liefs,
Michelle

Advertenties