IMG_8468

Het laatste recept postte ik in augustus, dus ik vond het weer eens tijd om een recept met jullie te delen…

…en het is deze healthy appeltaart geworden.

Afgelopen zondag wilde ik een gezond recept bakken om mee te nemen naar de ouders van mijn vriendin. Er bleken nog drie appels van de appelboom uit mijn tuin te zijn en die moesten op. Tussen de opgeslagen recepten op Bloglovin’ vond ik dit recept van Chickslovefood. Op de dadels na had ik alle ingrediënten in huis. En omdat ik (nog) geen keukenmachine heb – en die heb je wel nodig als je dadels wilt fijnmalen – heb ik ze weggelaten. Het beslag maakte ik in een blender. Dat is niet echt ideaal maar het is gelukt. En het resultaat was heerlijk :-)

Ingrediënten (voor 1 taartje):
– 3 appels
– 2 handjes rozijnen
– 3 theelepels kaneel
– 2 eetlepels honing (ik gebruikte agave siroop)
– 300 gram volkoren speltmeel
– 1 eetlepel bakpoeder
– 2 eieren
– 3 dadels
– 250 ml amandelmelk
– 2 eetlepels olijfolie (plus beetje extra om in te vetten)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil twee appels en snijd ze in kleine blokjes.
3. Meng ze in een kom samen met de rozijnen, de kaneel en 1 eetlepel honing.
4. Doe het meel, het bakpoeder, de eieren, de dadels, de amandelmelk, de overige eetlepel honing en de twee eetlepels olijfolie in een keukenmachine. Meng tot een stevig maar smeuïg mengsel.
5. Doe het beslag bij de appeltjes en rozijntjes. Meng goed door.
6. Leg onderin een kleine springvorm (20, 22 of 24 cm) een vel bakpapier. Klik de ring erop en knip de zijkanten eraf. Nu is de onderkant bekleed met papier. Vet de zijkanten in met wat olie.
7. Schep het appelbeslag in de springvorm en druk goed aan.
8. Snijd de overige appel in dunne plakjes en leg op het beslag.
9. Bak de taart goudbruin en gaar in ongeveer 35 minuten. De taart is klaar als een satéprikker die je erin steekt er weer schoon uitkomt.

Eet smakelijk!

Liefs,
Michelle

Advertenties